ÁLLOMÁSOK

BALATON AZ ÉN MÚZSÁM

AZ ELSŐ ÁLLOMÁSUNKON ÖSSZEGYŰJTÖTTÜNK NÉHÁNY ÉRDEKESSÉGET AZOKRÓL A KÉPZŐMŰVÉSZEKRŐL, AKIK ÉLETÜK NAGY RÉSZÉBEN ITT ÉLTEK, ALKOTTAK ÉS FORMÁLTÁK A VÁROSRÓL ALKOTOTT KÉPET.

IRODALMÁR BORÁSZOK

Fújjátok ki magatokat, töltődjetek fel és élvezzétek a pazar kilátást a Balatonra! Különleges padokon pihentek, ezek segítségével ugyanis merítést kaphattok a Balaton élővilágáról, természeti kincseiről és a közeli látnivalókról is.

“A MAGYAR OLYMPOS”

A HÍRES RAMASSETTER SZŐLŐ UTOLSÓ BIRTOKOSAINAK EGYIKE AZ IBOSOK, AKIK VILÁGHÍRT IS SZEREZTEK A BADACSONYI SZŐLŐNEK ÉS KORSZERŰ SZŐLŐMŰVESEK IS. A TÁJ SZÉPSÉGE NEM FOG TITEKET ÉRTINTETLENÜL HAGYNI, AZ ELKÉPESZTŐ PANORÁMA MELLETT FOKOZATOSAN TÁRULNAK ELÉTEK BADACSONY TERMÉSZETI ÉRTÉKEI.

A SZÜRKEBARÁT ÁLLOMÁS

“NÉZD AZ ÖREG HEGY MELEG LEJTŐJÉRE, GYÜMÖLCSÖT RAKNAK DÉDEID PINCÉRE PRÉSHÁZ, ROMRA TEMPLOM ÉPÜL, OLVASD A TÁJ SUGALLÓ BETŰJÉBŐL, A TÖRTÉNELEM FELJEGYZÉSEIT.”

(KERESZTÚRY DEZSŐ)

BAZALTTEMPLOM ÉS A HŐSŐK

A DRÁMAI ÉS TRAGIKUS TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK A BADACSONYT SEM KERÜLTÉK EL, ENNEK ÁLLÍT EMLÉKET A TEMPLOM ELŐTT ÁLLOMÁSOZÓ, ELSŐ VILÁGHÁBORÚS KATONA ÉS AZ EMLÉKHELYEK IS. A TÜRKIZKÉK KUPOLÁJÚ IKONIKUS BAZALTTEMPLOM ŐRFFY IMRE ÍZLÉSÉT DÍCSÉRI.

A RESTIK SZÜLETÉSE

MIUTÁN ELINDULT A VASÚTI FORGALOM A TÓ ÉSZAKI PARTJÁN, AZ EGYKOR ELDUGOTT BALATONI FALU NÉPSZERŰ ÜDÜLŐHELLYÉ VÁLT, EZZEL EGYIDEJŰLEG MEGJELENTEK A „RESTIK”, MELYEK AZ ÚJ POLGÁRI IGÉNYEK, SZOKÁSOK, ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSÉNEK HELYSZÍNÉVÉ VÁLTAK.

ST. ANTAL KÁPOLNA ÉS A MILLENIUM KŐTÁBLA

A NOMÁD ÉLETMÓDOT FOLYTATÓ ŐSMAGYAROK LÓHÁTON ÉRKEZTEK A KÁRPÁT MEDENCÉBE A 9. SZÁZAD VÉGÉN, DE A LOVON KÍVÜL EGY MÁSIK ÁLLAT IS IGEN FONTOS SZEREPET JÁTSZOTT AZ ŐSI MAGYAR KULTÚRÁBAN, MÉGHOZZÁ A MÍTIKUS TURUL MADÁR.

„A LEGÖREGEBB KÉKNYELŰ”

A RÉGI LEÍRÁSOK ALAPJÁN BADACSONY EGY ELDUGOTTABB ÉKSZERDOBOZA VOLT A MAGYAR TENGERNEK, DE MÁR AKKOR IS KÜLÖNLEGES ÉS JELENTŐS SZŐLŐTERMŐ TERÜLETNEK SZÁMÍTOTT, KÍVÁLTKÉPP MAGAS MINŐSÉGŰ BORAI MIATT.

INDULJ NEKI!

A pincében egy különlegességel várnak!

Az 1. állomáson küldj egy SMS-t a pincének (+36 30 651 5687) Írd le a csapatnevet és azt, is hány fős társasággal érkeztek!

készülj fel!

A TEREP NÉHOL ERŐSEN EMELKEDIK
KÉNYELMES CIPŐT VISELJ
NAPTEJ ÉS ESŐKABÁT AJÁNLOTT
KÉSZÜLJ ENNI- ÉS INNIVALÓVAL
AZ 1-2-5 ÁLLOMÁSNÁL VAN BOLT
:)

JELENTKEZÉS A TÚRÁRA

AZÉRT, HOGY A TÚRA VÉGÉN BIZTOSAN FOGADJON A PINCE, JELENTKEZZ BE EGY SMS-EL AZ ELSŐ ÁLLOMÁSRÓL (+36 30 651 5687) ÍRD LE A CSAPAT NEVÉT, ÉS HOGY HÁNYAN ÉRKEZTEK!

TÚRA KEZDÉSE

KULTURÁLIS HELYSZÍNEK

NÖVÉNY ÉS ÁLLATVILÁG

MAGYARSÁG ÉS TÖRTÉNELEM

ELBŰVÖLŐ PANORÁMÁK