MAGYARÁZAT A JELÖLÉSEKHEZ:

INSTRUKCIÓ 

szöveges iránytűt találsz az út haladási irányával kapcsolatban

SZTORI

az útvonal adott szakaszához kapcsolódó érdekesség vagy izgalmas történet következik. Amennyiben csoportosan vágtok neki a túrának, érdemes ezt hangosan felolvasni

VICCES TÉNYEK

egy-egy rövid, érdekes vagy vicces történetet, anekdotát ismerhetsz meg.

ÉLŐVILÁG

az adott állomás körül, különböző formátumokban fellelhető állatokra bukkanhatsz. Ezek segíthetnek egy-egy kihívás teljesítésében.

eltévedtél? használd segítségül a

vaktérképet

MUTASD A VAKTÉRKÉPET

KIHÍVÁS

valamilyen feladat vagy kihívás vár rád.

KVÍZ

egy kvízkérdés várható

BESZÉLGETÉS

olyan, az adott szakaszhoz vagy történethez kapcsolódó, beszélgetés-indító kérdést találsz a füzetben, aminek a megválaszolásával jobban megismerhetitek egymást a társaság tagjaival. Amennyiben egyedül teljesíted a sétát, úgy elmélkednivalóként szolgál a kérdés.

BÓNUSZ

extra szorgalmi feladatra, mókára számíthatsz.

SZABÁLYOK, TUDNIVALÓK ÉS TIPPEK

AHHOZ, HOGY A LEGTÖBBET KI TUDD HOZNI A TÚRÁBÓL:

 • A célállomáson – az egyelőre titkos borházat takaró pincénél – a túra teljesítését követően vendégünk vagy egy pohár kéknyelűre. Ehhez csupán be kell mutatnod a kitöltött füzetet. A helyszínen megkapod a megoldókulcsot is, hogy lásd, hány feladatra tudtál helyes választ adni. Amennyiben nem sikerült hibátlanul megoldani a feladatokat, nem kell csüggedni, akkor is áll a meghívás, a lényeg, hogy végigmentél az útvonalon, megtettél minden tőled telhetőt és remélhetőleg közben jól érezted magad. Az ajándék pohár bor mellett egy igazi ereklyét is lesz lehetőséged felfedezni, a pincében ugyanis féltve őriznek egy igen régi palack bort.
 • Azért, hogy a pince biztosan tudjon fogadni a túra végeztével, az 1. állomáson jelentkezz be az alábbi telefonszámon egy sms-sel: +36 30 443 9348. Jelezzétek ebben a csapatneveteket és azt is, hány fős társasággal érkeztek!
 • A feladatok, quizek teljesítéséhez és a jegyzeteléshez szükséged lesz egy tollra és/ vagy a telefonodra.
 • Amennyiben csapatban teljesítitek a túrát, érdemes kiosztani a szerepeket, felelősöket kinevezni, például: térképészt, történetmesélőt, feladat menedzsert, fotóst, írnokot vagy info-nyomkeresőt. Így mindenki kiveheti a részét az élményszerzésből. Ha szeretnétek, bátran alakítsátok át, pontosítsátok vagy épp bővítsétek ki a szerepeket!
 • Jegyezzétek hát fel a túra elején a felelősöket:
  Térképész: …
  Történetmesélő: …
  Feladat menedzser …
  Fotós …
  Info-nyomkereső …
 • Okostelefon és internet használata megengedett – főleg, amennyiben fotót szeretnél készíteni, tekintettel arra, hogy lesz olyan feladat, ahol a kiírás szerint is pont ezt kell tenned :). Ugyanakkor a felfedezés öröme miatt érdemes minél kevesebbszer segítséghez nyúlni. Járj nyitott szemmel, mert minden, a feladatok teljesítéséhez szükséges információt meg fogsz találni az út során.
 • A túra során a térképen felül útjelző táblák is fognak segíteni a tájékozódásban.
 • Ha időközben megéheznétek-megszomjaznátok, vagy mosdóra lenne szükség, bátran pihenjetek meg vagy térjetek be útközben enni és inni. Fontos, hogy komfortosan érezzétek magatokat! A tervezhetőség végett jöjjön egy kis segítség: erre a legtöbb lehetőségeket az 1-es, 2-es és 5-ös állomások környékén, valamint a végpontban lesz. Azonban azt javasoljuk, ha tehetitek, készüljetek előre vízzel és nassolnivalóval. És ha nem szükséges, ne töltsetek el túl sok időt azzal, hogy beültök fogyasztani, hogy végig tudjátok járni valóban 4 óra alatt a teljes útvonalat – és így biztosan tudjon fogadni titeket a pince.
 • A túra első fele sűrűbb és töményebb lesz, de a későbbiekben számíthattok nyugodtabb, természetközeli szakaszokra is.
  Badacsony földrajzi sajátosságai miatt lesznek állomások, ahol domboldalnak felfelé halad a túraútvonal és erdős tereppel is kell számolni. Javasolt kényelmes sport cipőben nekivágni a kalandnak. Erős napsütésben jól fog jönni a naptej is.
  Jó szórakozást, felfedezést, kalandozást!
0
EDDIG ENNYIEN TELJESÍTETTÉK A TÚRÁT
TÚRA MEGKEZDÉSE ONLINE
TÚRAFÜZET LETÖLTÉSE (PDF)
ONLINE TÚRAFÜZET A TELEFONODON